HOUTENS BLOKFLUIT-ENSEMBLE 'EN BLOC'

'En Bloc' is het blokfluit-ensemble van Katrien Haije, een van de blokfluit-docenten van het Houtens Muziek Collectief. Het ensemble heeft momenteel twaalf vaste leden, waarvan de meeste ook leerling zijn van Katrien.

Doel
Het doel van het ensemble is om in een ongedwongen sfeer met elkaar te musiceren.
Er wordt wekelijks gerepeteerd op de donderdagavond in de periode eind september tot en met begin mei, terwijl aan het eind van elk seizoen een familieconcert wordt gegeven.
We spelen muziek voor gevarieerde bezetting op sopraan, alt, tenor en basblokfluit.
Het repertoire bestaat uit renaissance-muziek (Praetorius, Dowland), barokmuziek (Bach, Telemann), volksmuziek en eigentijdse lichte en klassieke muziek.
Om een goede indruk te krijgen van ons repertoire kun je de programma's bekijken van recente concerten op 31 mei 2001, 6 juni 2002, 23 mei 2003, 23 mei 2008, 29 mei 2009, 14 juni 2014 en 11 juni 2017.
Elk jaar nemen we er weer nieuw repertoire bij dat gedurende het jaar wordt geoefend, maar b.v. met kerst wordt er ook andere muziek gespeeld.

Activiteiten

- wekelijkse repetitie-avonden;
- individuele lessen zijn mogelijk bij de dirigent;
- mogelijkheid tot het spelen van concerten voor eigen publiek en soms bij andere gelegenheden;
- verstevigen van de sociale contacten door jaarlijks een gezellige avond in de kerstperiode of 's zomers b.v. een barbecue;
- bezoeken van blokfluitevenementen en -workshops:
Zowel in juni 2002 als in november 2004 zijn we met een groep naar Friesland geweest om mee te doen aan de concerten 'Vivaldi in Dokkum' en 'Telemann in Damwoude' bij Blokfluitinstituut Flauto Nuovo en in juni 2003 hebben we met bijna het hele ensemble meegedaan aan het Blokfluitfeest in Foudgum (Friesland) ter afsluiting van het seizoen.
Ook zijn diverse evenementen bezocht als blokfluitdagen in Ede (2002 en 2003), Kollum (2004), Zeist (2005) en Driebergen (2006 en 2007).
- Regelmatig wordt En Bloc gevraagd voor kleine concertjes zoals in de bibliotheek in Houten en wordt door het Verpleeghuis Het Houtens Erf een beroep op En Bloc gedaan om te spelen op b.v. herdenkingsdiensten en kerstviering.
- Van diverse evenementen zijn foto's te bekijken: foto's Vivaldi in Dokkum (2002), foto's van het familieconcert 2003 foto's Blokfluitfeest Friesland (2003), foto's concert bibliotheek (2004). Ensemble En Bloc (juni 2004).

Familieconcert
Elk jaar wordt er aan het einde van het seizoen een familieconcert gegeven.

Lidmaatschap
Blokfluitspelers die minimaal drie jaar les hebben gehad zijn welkom.
De kosten van het lidmaatschap zijn voor het seizoen 2017/2018:
- voor leerlingen van Katrien Haije € 103,00
- voor niet-leerlingen € 242,00

Waar en wanneer
De repetitieavonden worden van september tot en met mei gehouden op donderdagavond van 20:30 tot 21:45 uur in het nieuwe onderkomen van het HMC in het Theater aan de Slinger in Houten.
Als het je wat lijkt, neem dan eens contact op met de dirigent, zodat je een keer op een repetitieavond kunt komen kijken en meespelen.
Het e-mailadres van Katrien Haije is: katrien.haije@gmail.com

Andere blokfluit-ensembles van Katrien Haije zijn Ensemble Houtijn en Jeugd-ensemble La Mariposa.
Meer informatie over deze ensembles vindt u hier.