BLOKFLUIT-EVENEMENTEN

Wij proberen hier zoveel mogelijk blokfluitevenementen in Nederland en de ons omringende landen aan te kondigen. Weet u nog aanvullingen op het lijstje? Geef dit s.v.p. even aan ons door. Ook foto's van evenementen zijn welkom!

Evenementen die al voorbij zijn worden in grijs weergegeven.

Vanaf dinsdag 1 mei 2018 : Opfriscursus blokfluit spelen
Speelde jij lang-laaaaang-gelee blokfluit en wil je het eigenlijk wel weer oppakken? Je spel verbeteren en uitdiepen. Leuk! Kom alles weer lekker opfrissen in de opfrisles!
In een groep van 4-6 mensen worden typische blokfluit basiselementen belicht, zodat jij na 10 lessen weer fris kunt verder fluiten. Neem jij alle soorten blokfluiten mee die jij bespeelt? Zorg ik voor muziek, focus op verbeterpunten en meer.
5 lessen van 45 minuten, tarief: € 80,- incl. BTW, maximaal 6 (jong)-volwassenen deelnemers.
Lesdag locatie KOO Den Haag, vanaf dinsdag 1 mei, 10.30-11.15u.
Heb je interesse maar kun je niet op deze tijd? Mail of bel me even, dan verzamel ik alles en komt er mogelijk iets anders uit! Ook bij andere vragen of twijfels over je niveau, neem je het best even contact op met mij via mail of telefoon: brechtje@brechtjeroos.nl of 06 2192 4699.

/ Vrijdag 1 t/m zondag 3 juni 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Vergevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog twee plaatsen vrij.

Zaterdag 2 juni 2018 : Huismuziek curus “Dubbeloctet voor Blokfluit” voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amsterdam.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs: € 65,00 voor Huismuziekleden, € 75,00 voor anderen. € 32,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 : Workshop ‘Rondom Schuyt’ - voor instrumentalisten en zangers
In 2016 vond de eerste editie van het festival ‘Sleutels tot Schuyt’ plaats. Dit festival markeerde de 400ste sterfdag van de grootste componist die Leiden tot nu toe heeft voortgebracht: Cornelis Schuyt. In dit festival werd zijn muziek en de muziek uit zijn directe omgeving belicht. De tweede editie van het Schuyt-festival trekt een straal van 150 jaar rond het leven van Cornelis Schuyt.
Voor wie deze muziek musicerend wil ervaren worden er in samenwerking met BplusC workshops georganiseerd. Bespelers van historische muziekinstrumenten als luit, viola da gamba, blokfluit, barokviool en klavecimbel, zangers, maar ook bespelers van moderne instrumenten kunnen zich aanmelden voor de workshops op zaterdag 9 en zondag 10 juni.
Onder de ervaren leiding van Eveline Juten, Ciska Mertens (zaterdag) en Susanne Gersch (blokfluit, zondag), zullen er in twee dagen enkele stukken worden ingestudeerd, waarvan het resultaat op zondag in de Lokhorstkerk gepresenteerd wordt.
Als het mogelijk is, zal er aan een dubbelkorig stuk gewerkt worden. Muziek waaraan gedacht kan worden is onder anderen van Gabrieli, Vecchi en Bonelli.
Locatie workshops: Leids Volkshuis, Apothekersdijk 33a, Leiden.
Tijden: zaterdag 9 juni 10:00-13:00, zondag 10 juni 10:00-12:30, zondag 10 juni 13:30 Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden.
Meer informatie op bijgaande flyer, aanmelden via voorzitter@nederlandseluitvereniging.nl onder vermelding van naam, instrument(en), email adres en telefoon-nummer. Daarnaast voor zover mogelijk een indicatie van uw niveau.

/ Vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Vergevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Deze workshop is volgeboekt!

Woensdag 4 t/m zondag 8 juli 2018 : Zomeracademie Zutphen - Thema 2018: Venetië!
De Zomeracademie is voor zangers én instrumentalisten. Professionele deelnemers (ook duo’s en kleine ensembles) ontvangen minimaal drie privélessen (van ongeveer 25-30 minuten) in masterclass-verband van hun eigen Meester (met focus op authentieke uitvoeringspraktijk). Daarnaast kan je de Zen-dagopening van Bruno Nünlist bijwonen (verplicht voor de zangers).
’s Middags zijn er – naast verschillende workshops, lezingen en kamermuziek-, lied-, of operaklassen – ensemblecoaching lessen voor instrumentalisten.
Amateurs ontvangen minimaal 2 privélessen van een Meester (van ongeveer 25-30 min.) in masterclass-verband en kunnen verder met alle bovengenoemde workshops en liedklassen meedraaien. Ook is er gelegenheid om in het ZAZ projectkoor mee te zingen, dat verschillende optredens in deze week zal verzorgen.
Alle deelnemers kunnen kiezen voor de workshops van Mieke Wouters (‘Free up & Play’) Susan Williams (Quality Practice), en de lecture van Klaas Stok (Intonatie). En iedereen krijgt de gelegenheid zich meerdere malen in concerten te presenteren!
Verder mag je als deelnemer natuurlijk een kijkje nemen bij andere concerten, voor zover er plaats is. Sommige concerten (zoals de hightea-concerten) vinden plaats in intieme, maar daarom niet al te ruim bemeten locaties!
De ensemble sessies van blokfluitspecialist en ensemble-coach Annelies Schraa zullen zich richten op de ongelooflijke rijkdom van de Venetiaanse ensemblemuziek, Canzones en Madrigalen tot aan de unieke meerkorige werken die ooit speciaal voor de San Marco, met z’n vele balcons, geschreven werden. Hoe geweldig zou het zijn om met diverse instrumentgroepen deze hoogtepunten opnieuw tot klinken te brengen. Andrea en Giovanni Gabrieli kunnen opnieuw trots zijn op hun werken.
Op zaterdag 7 juli is er de gelegenheid om een MASTERCLASS te ontvangen in Huize Borro tussen 10-12 uur, ±30-45 minuten les per ensemble) met meteen die middag een presentatieconcert (om 14.15 uur) in de tuin van de Oude Bornhof (bij slecht weer gaat het concert binnen plaatsvinden).
Het is een masterclass voor ensembles, dus ben je lid van een gevorderd blokfluitensemble, en lijkt het jullie leuk om mee te komen doen, geef je dan snel op bij Annelies Schraa: music@zomeracademiezutphen.nl
Het thema is Venetië dit jaar, dus het zou leuk zijn om samen aan een Venetiaans stuk te gaan werken.
NB er zijn geen kosten aan verbonden!
Voor meer info, ook over het hele Zomer Academie Festival, zie de flyer of kijk op www.zomeracademiezutphen.nl.
Tot in Zutphen!

Donderdagen 5 en 19 juli en zaterdag 18 augustus 2018 : Huismuziek samenspeelbijeenkomsten in de zomer voor amateurmuzikanten
Ook dit jaar is er in de zomermaanden weer gelegenheid om kennis te maken en te musiceren met de speelgroepen van Huismuziek afd. Den Haag e.o. Iedereen met enige (samenspeel)ervaring op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, cello, gitaar of fagot is welkom (gemiddeld tot gevorderd speelniveau). De speelgroepen van Huismuziek zijn gezellig en inspirerend en als je eenmaal meegedaan hebt, wordt je misschien wel zo enthousiast dat je komend speelseizoen wilt gaan meespelen in een speelgroep. Alle speelgroepen staan onder leiding van een professionele dirigent.
De samenspeelbijeenkomsten zijn op 5 juli en 19 juli in Buurthuis Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5 te Leiden. Aanvang: 20.00 uur.
Op zaterdagmorgen 18 augustus is er een samenspeelbijeenkomst in Multicultureel Centrum Don Bosco, Julialaantje 26 te Rijswijk. Aanvang 10.00 uur
Je kunt je tot 20 juni a.s. opgeven door 15 euro over te maken (per avond) op rek.nr. NL34 INGB 0000 0246 28 t.n.v. Huismuziek afd. Den Haag e.o. te Hazerswoude-Rijndijk onder vermelding van je naam, adres, muziekinstrument en de datum/data waarop je komt meespelen.
Informatie over Huismuziek afd. Den Haag e.o. is te vinden op www.huismuziek.nl.

Zaterdag 7 t/m zondag 8 juli 2018 : Studieweekend blokfluit in Den Haag
Op 7 en 8 juli is er weer een studieweekend blokfluit, onder leiding van Elisabeth Opsahl en Sonja Gruys.
Het thema is de Elizabethaanse consortmuziek, prachtige 16e eeuwse Engelse polyfonie, gecomponeerd voor koningin Elizabeth I van Engeland.
Aan bod komt muziek van componisten als Gibbons en Byrd.
We gaan weer 2 dagen heerlijk muziek maken, en inbegrepen zijn op beide dagen de lunch, koffie en thee en de borrel na afloop.
Bij mooi weer kunnen tijdens de pauzes gebruik maken van de prachtige tuin van Elisabeth.
Zowel zaterdag als zondag zullen we bezig zijn van 10:00-17:00, en op beide dagen staat vanaf 9:30 de koffie klaar, zodat we echt om 10:00 uur kunnen gaan spelen.
De cursus vindt plaats in de studio van Scanditaal centrum voor Scandinavische talen en culturen, aan de Van Speijkstraat 3, Den Haag.
De kosten voor dit weekend bedragen € 185.
Meer informatie is te vinden op de website: blokfluitstudieweekend.wordpress.com.
Foto's van vorige blokfluitevenementen zijn ook op de site te vinden: blokfluitstudieweekend.wordpress.com/fotogalerij.
Inschrijven kan alleen via de website: blokfluitstudieweekend.wordpress.com/contact.
Schrijf snel in, want er is beperkt plaats!

Maandag 9 t/m vrijdag 20 juli 2018 : Zomercursus à Chanac, Lozère, France
Tussen 9 en 20 juli geeft Claire Devilleneuve een blokfluitcursus voor blokfluitisten van alle leeftijden en alle niveau's.
Een mooie muzikale ervaring: dagelijks individuele lessen, ensemblelessen met blokfluiten en andere instrumenten, concerten...
Aan het eind van de week zijn er openbare deelnemersconcerten.
Voor verdere informatie zie: www.claire-devilleneuve.com.
Claire heeft op de Hooge School van Utrecht gestudeerd.
Gesproken talen: Nederlands, Engels en Frans.

Zondag 15 t/m vrijdag 20 juli 2018 : Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: begin zondag 11.00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 795 voor Huismuziekleden, € 855,00 voor anderen, € 397,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.

Maandag 16 t/m zaterdag 21 juli 2018 : Blockflöten-Kammermusikkurs sowie instrumentale Weiterbildung
Der Kurs beinhaltet Consortmusik ab dem 16.Jh. sowie Triosonaten und Sonaten mit drei Oberstimmen, die mit Continuo begleitet werden können sowie gemeinsames Musizieren der Teilnehmer mit unterhaltsamen Stücken. Es werden technische Probleme erörtert, stilistische Überlegungen angestellt und Verzierungstechnik geübt wie auch das Zuhören beim gemeinsamen Spiel gefördert. Für weitere Themen oder Werken, die von Kursteilnehmern vorgeschlagen werden, ist der Kurs offen. Das Abschlusskonzert findet am Samstag Vormittag um 10.3o Uhr statt. Eine Berufscembalistin steht für Continuo-Begleitungen während des ganzen Kurses zur Verfügung.
Der Kurs richtet sich an alle Blockflötenspielerinnen und Blockflötenspieler, die an Weiterbildung interessiert sind und instrumental (technisch) wie auch musikalisch neue Impulse erhalten möchten. Auch wenig Fortgeschrittene sind in diesem Kurs willkommen und können daran teilnehmen.
Die Teilnehmerzahl ist beschränkt. Die Anmeldungen werden in der Reihenfolge des Eingangs berücksichtigt. Die Teilnehmer erhalten eine Bestätigung ihrer Anmeldung mit detaillierten Unterlagen. Nach dieser Bestätigung ist die Anmeldung definitiv.
Mehr Information im Kursausschreibung. Anmeldung: bitte bis spätestens Ende Mai 2018 einsenden an: toszeghi@bluewin.ch.

/ Maandag 16 t/m zondag 22 juli 2018 : Tiende zomercursus van Consort’99 in Frenswegen
Van maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli organiseert Consort’99 haar tiende zomercursus. Reden om er een feestelijk tintje aan te geven. Come ye sons of art (Birthday Ode for Queen Mary) is de titel van de compositie die tijdens de zomercursus centraal zal staan. Het is een feestelijk stuk, bestaande uit negen delen. Instrumentale stukken - gespeeld door het blokfluitensemble - worden afgewisseld met koor en solisten. Het duet ‘Sound the trumpet’ is misschien het meest bekende deel.
We zullen ook ander werk van Purcell spelen en van zijn tijdgenoten. De verbintenis van deze componisten is de Chapel Royal. De composities zijn bedoeld voor alle fluiten - sopranino tot subbas. Er kan zoals ieder jaar weer gebruik gemaakt worden van een contrabasblokfluiten en subbasblokfluiten.
Informatie: de cursus is geschikt voor ervaren blokfluitspelers die graag samenspelen. Voor spelers die zelfstandig een partij kunnen spelen, geen moeite hebben met enkele kruizen en mollen of verschillende maatsoorten.
’s Ochtends wordt er gerepeteerd van 9.30 tot 12.30 u. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving.
Zaterdag 21 juli vindt er een eindpresentatie plaats.
Verblijf is in Kloster Frenswegen nabij Nordhorn, enkele kilometers over de grens bij Denekamp. Overnachting in een luxe één- of tweepersoons kamer in een prachtig middeleeuws klooster. Ontbijt, lunch en uitgebreid diner zijn van zeer goede kwaliteit.
Meer info en aanmelden: www.consort99.nl

/ Maandag 23 t/m vrijdag 27 juli 2018 : Kamermuziek door Accademia Amsterdam, Perugia (Italië)
Accademia Amsterdam nodigt je deze zomer uit om je te laten inspireren door de “Ninfe e Pastori”. Kom naar onze zomercursus in Perugia (Umbrië). Geniet van de Italiaanse historie, het landschap en het eten. Ontmoet vrienden terwijl je geniet van muziek, kunst en de Italiaanse ‘cucina’.
Docent: Onno Verschoor, Amsterdam: (barok)hobo/(blok)fluit/blazers.
Gesproken talen: Italiaans, Engels, Nederlands, Duits en Frans.
Als je vóór 1 april 2017 boekt, ontvang je een korting op de cursuskosten van 5%. Breng je een extra cursist mee, dan ontvang je nog eens 5% extra korting. Prijzen vanaf € 275 excl. overnachting en maaltijden. Zie onze website voor de voorwaarden.
Kijk voor meer informatie of inschrijven op de flyer of op de website van Accademia Amsterdam of via telefoonnummer (Nederland) +31 6 2425 4791 .

zondag 12 t/m zondag 19 augustus 2018 : Zomeracademie Apollo Ensemble in Drachten
Aan de Zomeracademie kan worden deelgenomen door individuele deelnemers en bestaande ensembles, docenten zijn samen met hun ensembles ook heel welkom. Voor alle strijkers en blazers.
De cursus wordt gegeven op drie niveau’s: A. conservatoriumstudenten, B. vergevorderde amateurs en C. gevorderde amateurs. Het accent ligt op het uitvoeren van kamermuziek uit de barok en klassiek. Er is ook een orkestproject met Beethovens Vijfde Symfonie en een koorsessie met een Motet van Mozart.
Naast de ensemblelessen zijn er tal van andere activiteiten, zoals lezingen, workshops, film, concerten en individuele lessen. Aan het eind van de week zijn er openbare deelnemersconcerten.
Cursusprijs: € 375,00 (t/m 18 jaar; volpension € 500) of € 500,00 (vanaf 19 jaar, volpension € 625).
Gedeeltelijke deelname is ook mogelijk, dan gelden er veel lagere kosten.
Blokfluitdocent: Robert de Bree.
Locatie: Karmelklooster, Drachten, Burgemeester Wuiteweg 162.
Meer informatie en aanmelden: www.apollo-ensemble.nl

Zaterdag 18 augustus 2018 : Huismuziek samenspeelbijeenkomst in de zomer voor amateurmuzikanten
Ook dit jaar is er in de zomermaanden weer gelegenheid om kennis te maken en te musiceren met de speelgroepen van Huismuziek afd. Den Haag e.o. Iedereen met enige (samenspeel)ervaring op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, cello, gitaar of fagot is welkom (gemiddeld tot gevorderd speelniveau). De speelgroepen van Huismuziek zijn gezellig en inspirerend en als je eenmaal meegedaan hebt, wordt je misschien wel zo enthousiast dat je komend speelseizoen wilt gaan meespelen in een speelgroep. Alle speelgroepen staan onder leiding van een professionele dirigent.
De samenspeelbijeenkomst is op zaterdagmorgen 18 augustus in Multicultureel Centrum Don Bosco, Julialaantje 26 te Rijswijk. Aanvang 10.00 uur
Je kunt je tot 20 juni a.s. opgeven door 15 euro over te maken op rek.nr. NL34 INGB 0000 0246 28 t.n.v. Huismuziek afd. Den Haag e.o. te Hazerswoude-Rijndijk onder vermelding van je naam, adres, muziekinstrument en de datum waarop je komt meespelen.
Informatie over Huismuziek afd. Den Haag e.o. is te vinden op www.huismuziek.nl.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2018 : Blokfluitdagen Mechelen
Ons Festival staat open voor alle blokfluitisten, gambisten en luitisten, vanaf bescheiden amateurs tot en met pre-professionele musici.
Het accent ligt op samenspel en musiceervreugde onder leiding van een dertigtal docenten uit binnen- en buitenland.
Voor de allerjongste blokfluitistjes (vanaf zeven jaar) is er een apart programma.
Naast het aanbod aan samenspelsessies en workshops zijn er ook concerten van topniveau en is er een drukbezochte instrumenten- en bladmuziekbeurs.
De inschrijvingen openen op 1 april. Alle info over het festival evenals de workshopinhoud vind je alvast op onze website www.blokfluitdagen.be.

Zondag 26 augustus t/m zondag 2 september 2018 : Summer course MUSICA IN VILLA
I am happy to inform you that I shall be coaching in the Musica In Villa summer course again the summer. The course shall take place in the beautiful city of Varese (ah, well, I must admit that every city or town or village in Italy is beautiful....).
The recorder students in the ourse shall receive 5 personal lessons with me, participate in mixed chamber ensembles playing early music coached by some of Europes best musicians in the field, or contemporary music with some extraordinatry coaches.
The recorder players will also play in a recorder consort and explore some unique repertoire, and join the orchestra. All recorder players could compete for the opportunity to play a solo concerto with the orchestra.
Prices: Study: Full course: 400 EU (private lessons, chamber music, orchestra).
Partial course: only lessons or only chamber music, or only orchstra: 350 EU.
Accomodation fee: since the management had to change venues, as explained in the attached letter, they are still looking for the best priced and most convenient accomodation, so the final price will be published ASAP. We assume it shall be no more than 50 EU per night.
So, if you want to join my class in Varese this summer, study much, have lots of fun in an amazing environment, please contact me for further details, or have a look at the attached flyer
You may also check the course' site:
Here you will find the list of the teachers for this year.
Here you will find the registration form.
For special needs or other questions, please contact (in English, German, Hebrew or Italian): tehillaveclaudio@gmail.com or: Drora.bruck@gmail.com

/ Vrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Beginners/halfgevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog twee plaatsen vrij.

Zaterdag 15 september 2018 : Huismuziek: Barokimprovisatie basiscursus voor instrumentalisten
Docent: Robert de Bree.
Leren improviseren in barokcomposities in ensembleverband. Je leert over ensemblespel, hoe muziek in elkaar zit en hoe je je eigen muziek kunt maken. Een nieuwe manier van omgaan met je instrument.
Bestemd voor: alle instrumentalisten. Niveau: vanaf beginner (niveau 1).
Locatie: muziekgebouw aan’t IJ, Amsterdam, Piet Heinkade 1.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 15 juli 2018 bij www.huismuziek.nl.

/ Vrijdag 21 t/m zondag 23 september 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Gevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog drie plaatsen vrij.

Vrijdag 21 september t/m vrijdag 7 december 2018 : Kortlopende cursus Dubbelkorige komposities
In deze kortlopende cursus van 6 lessen op het Rapenburg in Leiden werken wij aan dubbelkorige composities (2 vocale e/o instrumentale kwartetten) uit de Renaissance en Baroktijd.
Een grote componist van de dubbelkorigheid was G. Gabrieli. Hij was in de 17e eeuw musicus aan de St. Marco van Venetië. Vele componisten hebben het idee van de dubbelkorigheid overgenomen. Deze cursus, waarin elke deelnemer een eigen partij voor zijn/haar rekening neemt, wordt aangeboden voor zangers en diverse instrumentalisten. Blokfluit, traverso/dwarsfluit, hobo, viool, altviool, cello, gamba, fagot/dulciaan, luit maar ook koperblazers (trompet, hoorn, trombone) zijn van harte welkom.
De stemtoon is a' = 440 hz. Voor gevorderde instrumentalisten en zangers (v.a. 16 jaar).
Meer informatie: www.bplusc.nl/cursusaanbod/.

Zaterdag 6 oktober 2018 : 'de Duitse Meesters', blokfluitdag in Zwolle
Op zaterdag 7 oktober organiseert De Blokfluit Academy haar vierde blokfluitdag voor blokfluitisten.
Bestemd voor:
a. Blokfluitisten vanaf 10 jaar, en zeker ook volwassenen, die tenminste twee verschillende blokfluiten bespelen.
b. Kindermiddag voor blokfluitleerlingen van 6 tot 10 jaar, die al wat op een sopraanblokfluit kunnen spelen.
Er wordt gewerkt aan muziek van Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. ’s Middags is er een keuze-uur met drie workshops: “Geschiedenis blokfuit”, “improvisatie” en “melodie-versiering”. De dag sluit af met een gezamenlijk optreden voor familie en vrienden. Muziek wordt na aanmelding thuisgestuurd.
Docenten en workshops: Stephan Esmeijer, Anneke Hoekman, Lies van der Grient en Rianne Apoll-Helmus.
Plaats: Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle.
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur. Inloop 9:30 uur.
Kindermiddag vanaf 14:00, met Engelse liedjes, leiding Rianne Apoll-Helmus.
Kosten: € 29,50, kindermiddag € 15.
Meer informatie en inschrijven: www.blokfluitacademy.nl.

Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober 2018 : Huismuziek midweek “Syntagma musicum” voor blokfluitisten, andere instrumentalisten en zangers
De muziek van Michael Praetorius (1571-1621) en tijgenoten staat centraal.
Docenten: Sacha Mommertz, Hildegard Moonen en Tanja Obalski.
Bestemd voor: blokfluitisten die minimaal SATB kunnen spelen, gambisten, luitisten en zangers.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk, muziek wordt vooraf toegestuurd.
Locatie: Eigentijdserf / De Spreeuwelse Heide, Westelbeers, Spreeuwelse Dijk 9.
Tijd: aankomst zaterdag 11:00 uur aankomst, einde vrijdag ná het diner. Er is een presentatie.
Cursusprijs: € 640,00 voor Huismuziekleden, € 680,00 voor anderen. € 320 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 22 juli 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 24 november 2018 : DubbelKoorDag ‘Vom Himmel Hoch’
Docenten: Els Althuizen en Fiet Nafzger.
Dit najaar staat de Blokfluitdag in het teken van de kersthymne ‘Vom Himmel Hoch, da komm ich her’. Deze melodie is door veel componisten gebruikt en zij hebben er prachtige composities mee gemaakt. Op het programma: vijf-, zeven- en achtstemmige muziek van Schein, Praetorius, Eccard, Handl Gallus en Bassano plus koralen van Bach en Praetorius. Als extra een Canadees/Indiaans kerstlied in een bewerking van Jetse Bremer.
Enige samenspelervaring is gewenst. Ook wordt er van je verwacht dat je de muziek thuis voorbereidt. Er is beperkt plek voor bespelers van uitsluitend sopraanblokfluit.
Sluitingsdatum voor aanmelding is 1 november 2018.
Locatie: Kunstencentrum Zinder in Tiel. Kosten: € 20,-.
Voor meer info en aanmelden, mail naar: info@syrinx-nieuwegein.nl.

Vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018 : Huismuziek Lang weekend “Les goûts–réunies” voor kleine ensembles
Er wordt gewerkt aan het instrumentale oeuvre van François Couperin (1668-1733).
Docenten: Marijn Slappendel, Sacha Mommetz en Diederik van Dijk.
Bestemd voor: blokfluitisten (alléén voice flute of tenorblokfluit!), dwarsfluitisten, violisten, gambnisten, cellisten, theorbespelers en klavecinisten.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3). Bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.
Locatie: Conferentiecentrum De Glind (bij Barneveld), Postweg 65.
Tijd: vrijdagavond 18:00 uur met soep en broodjes, einde zondag 17:00 uur. Er is een presentatie.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 295,00 voor Huismuziekleden, € 325,00 voor anderen. € 147,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 30 oktober 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 8 t/m zondag 9 december 2018 : Huismuziek cursus “Muziek voor Advent en Kerst” voor blokfluiten
Docent: Bert Honig.
Prachtige Engelse Christmas carols en muziek uit de barok en de renaissance, waaronder dubbelkorige kerstmuziek van Palestrina en De Victoria, zettingen van Gabrieli en Altenburg en koralen en zettingen van Bach. Zoveel mogelijk blokfluiten worden gebruikt, ook c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd tot zeer gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 – D 42.
Tijd: begin zaterdag 10:00 uur, einde zondag 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 280,00 voor Huismuziekleden, € 310,00 voor anderen, € 140,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 8 september 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 22 t/m donderdag 27 december 2018 : Huismuziek muziekweek “Musiceren met Kerst” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Hanny Geerlings en Reinout Godschalk.
Behalve musiceren in het orkest, zingen in het koor of in het vocale ensemble, zijn er goede gesprekken, wandelingen en puzzles en is er lekker eten. De blokfluitisten spelen bij voldoende deelname in een eigen ensemble.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: begin zaterdag 16:00 uur, einde donderdag 10:00 uur.
Cursusprijs: € 820,00 voor Huismuziekleden, € 860,00 voor anderen, € 410 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 oktober 2018 bij www.huismuziek.nl.

Vrijdag 4 t/m zondag 6 januari 2019 : Huismuziek 3–daags workshopfeest “Happy New Ear” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: 9 diverse docenten.
Fris en muzikaal het jaar beginnen met gelijkgestemde musici. Veel zingen maar ook veel instrumentale workshops. Muziek wordt ter voorbereiding opgestuurd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steehnwijk, Eiderberg 2.
Tijd: begin vrijdag 9:45 uur, einde zondag 17:00
Cursusprijs, inclusief volpension: € 370,00 voor Huismuziekleden, € 390,00 voor anderen, € 185 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 20 januari 2019 èn zondag 3 februari 2019 : Huismuziek tweedaagse cursus “Improviseren met Mozart”, barokimprovisatie voor gevorderden
Docent: Robert de Bree.
Leren improviseren vanuit Mozarts muziek.
Bestemd voor: alle instrumentalisten.
Niveau: vanaf niveau 3.
Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht, Domplein 4.
Tijd: beide dagen 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 165,00 voor Huismuziekleden, € 185,00 voor anderen. € 82,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 20 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 2 februari 2019 : 15e blokfluitdag van het Noorden in Heerenveen
Meer informatie volgt!

Zondag 2 februari 2019 : Huismuziek Renaissancedag “Orlando di Lasso” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten) en Christopher Kale (zangers) van ensemble Fortuna. Madrigalen, chansons en liederen (ook knotsgekke) van Orlando di Lasso.
Bestemd voor: zangers en bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, vedel en viola da gamba.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch, koffie en thee): € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Heb je aardigheid in deze interessante cursus? Online informatie en inschrijven vóór 2 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 10 maart, zondag 7 april èn zondag 12 mei 2019 : Huismuziek driedaagse cursus “Improviseren kun je leren ”, leren improviseren voor gevorderden
Docent: Robijn Tilanus.
Leren improviseren en daarbij je eigen improvisatiestijl ontdekken.
Bestemd voor: alle instrumentalisten en zangers: vakmusici en amateurs die willen leren improviseren.
Niveau: vanaf niveau 3.
Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht, Domplein 4.
Tijd: alle dagen 13:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief boek VRIJ SPEL van Robijn Tilanus: € 240,00 voor Huismuziekleden, € 260,00 voor anderen. € 120,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 10 januari 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 18 mei 2019 : Huismuziek curus “Dubbeloctet voor Blokfluit” voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amsterdam.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 85,00 voor Huismuziekleden, € 95,00 voor anderen. € 42,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 18 februari 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 14 t/m vrijdag 19 juli 2019 : Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch–Bremmers, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: vanaf zondag 9.00 uur, aanvang cursus 11:00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 805,00 voor Huismuziekleden, € 865,00 voor anderen, € 402,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 mei 2019 bij www.huismuziek.nl.


Archief van de evenementen van de afgelopen jaren:
Evenementen uit het jaar 2018.
Evenementen uit het jaar 2017.
Evenementen uit het jaar 2016.
Evenementen uit het jaar 2015.
Evenementen uit het jaar 2014.
Evenementen uit het jaar 2013.
Evenementen uit het jaar 2012.
Evenementen uit het jaar 2011.
Evenementen uit het jaar 2010.
Evenementen uit het jaar 2009.
Evenementen uit het jaar 2008.
Evenementen uit het jaar 2007.
Evenementen uit het jaar 2006.
Evenementen uit het jaar 2005.
Evenementen uit het jaar 2004.
Evenementen uit het jaar 2003.
Evenementen uit het jaar 2002.
Evenementen uit het jaar 2001.


Deze pagina is een onderdeel van de Nederlandse Blokfluitpagina

Reacties zijn welkom bij de webmaster: anton@blokfluitpagina.nl